Обнова на демократијата или на диктатурата: Зошто баукот на тоталитаризмот лебди над сите светски меридијани?

Времињата се изменија, па кога ќе падне некоја диктатура, а нејзиниот протагонист ќе побегне од земјата, парите на Маркос ни изгледаат како џепарлак за новите „азиланти“, а наместо чевли – револтираните граѓани пронаоѓаа позлатени веце шољи, како 2014 година во резиденцијата на некогашниот украински претседател Виктор Јанукович во Киев, а и многу други случаи. Но, … Продолжи со читање Обнова на демократијата или на диктатурата: Зошто баукот на тоталитаризмот лебди над сите светски меридијани?