Фестивал на документарен филм во Солун: Ослободувањето од стегите и родовото самоодредување во фокусот

Со околу 250 наслови во сите селекции и стотина гости – автори, продуценти и филмски критичари, 26. Интернационален фестивал на документарниот филм во Солун (Thessaloniki International Documentary Festival – TiDF) од 7 до 17 март нуди богата, но пред сè, провокативна програма, која се обидува да ги апострофира сите битни предизвици на денешнината. Интернационалната програма … Продолжи со читање Фестивал на документарен филм во Солун: Ослободувањето од стегите и родовото самоодредување во фокусот