Сајкоски, генсек на ВМРО-ДПМНЕ: Со национализмот ги бркаме младите од Македонија

„Ние трчајќи по национална еуфорија, голем дел од регионите во Македонија ги испразнивме. Наместо да се фокусираме кон економија, подобро образование и здравство и кон квалитетен живот, сите ако се фокусираме кон ваква еуфорија, национална и да ветуваме и да бараме“, рече генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ, Ѓорѓија Сајкоски во „Клик плус“ на ТВ21.

Тој во неговото гостување призна дека во предизборите се заострува и потенцира ваквата реторика и како што рече, еуфорија.

„Јас жалам зошто е тоа така. Ние треба да понудиме подобра економија на граѓаните за да ги задржиме тука, бидејќи никој не оди од тука во Германија за да има подобра химна или да има застапеност од не знам колку посто и каде“, рече Сајкоски.

Партијата на Сајковски, ВМРО-ДПМНЕ е партија која е препознаена по употреба на национални и националистички теми во изборни партиско-политички цели.

Треба да знаете
Moже да ве интересира