Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Елшани: На северот на Косово 128 барања за замена на возачки дозволи

Директорот на косовската полиција за северниот регион, Ветон Елшани изјави дека од 10 мај, кога Министерството за внатрешни работи на Косово одобри замена на возачките дозволи издадени од српските институции со возачки дозволи издадени од Косово, пристигнати се 128 барања.

Елшани за Косово онлајн вели дека МВР одговорило на барањата на граѓаните за замена на возачките дозволи и донело одлука барањата да се поднесуваат во следните три месеци, односно до 9 август.

Тој додаде дека ќе има поинаков процес за замена на личните карти и дека најверојатно ќе започне овој месец, пренесе Бета. 

Треба да знаете
Moже да ве интересира