QX, стартап компанија од Македонија стана конкурентна на светскиот пазар со иновативна понуда меѓу потрошувачите и големите компании

Во деветтата епизода на „Што го врти светот?“ Јована Аврамовска Николовска разговара со Зоран Настески, ко-основач и генерален директор на компанијата QX. Неговиот start-up добил финансирање од Startup Wise Guys, еден од најпознатите инвестициски фондови во Европа, а нивен последен клиент е Coca-Cola HBC. Зоран ќе го сподели своето видување на интересни теми, меѓу кои:

✅ Користење и заштита на личните податоци и колку големите корпорации заработуваат од податоците на корисниците?

✅️ Сигурноста на инвестирањето во крипто валути и дали овие валути ќе бидат регулирани во иднина?

✅ Колку е важно да се има поддршка од семејството/родителите?

Поткастот е креиран од тимот на „Здружение за истражување и анализи – ЗМАИ“

Треба да знаете
Moже да ве интересира