Министерството за култура повторува, сите обврски на Агенцијата за филм ќе бидат сервисирани

Во интерес на транспарентно информирање, Министерството за култура повторува дека кратење на буџетот за филм нема да има, се нагласува во кусото соопштение.

Со оглед на новото соопштение на Агенцијата за филм, информираме дека, сите обврски кои Агенцијата ги има преземено кон своите корисници, ќе бидат навремено сервисирани, согласно динамиката и месечните планови, известуваат од Министерството за култура.

Треба да знаете
Moже да ве интересира