Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ВИДЕО Никола Глигоров: 44 години во приказната Скопско лето, фестивал настанат од светската солидарност

Директорот на Дирекцијата за култура и уметност Скопје, Никола Глигоров, во приказната Скопско лето е веќе 44 години и во склоп на овој фестивал има реализирано над 1 000 настани. Тој потенцира дека овој фестивал е продолжение на Средбите на солидарност кој се одржувале во Скопје после земјотресот.

Александра Тодоровиќ (ТРН)

Треба да знаете
Moже да ве интересира