Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Никола Кимовски е именуван за в.д директор на Македонски народен театар

Филмскиот и театарски продуцент Никола Кимовски е именуван за нов вршител на должност директор на Македонскиот народен театар (МНТ) соопштија од Националниот театар.

Кимовски доаѓа на местото на Симона Угриновска, која поднесе оставка на функцијата директор на МНТ.

-Согласно решението од Министерството за култура на РСМ, од 10 јули 2024 г., а потпишано од страна на министерот за култура и туризам, Зоран Љутков, за в.д директор на МНТ е назначен Никола Кимовски. Угриновска поднесе оставка од функцијата, која ја извршуваше од 2018 година. Функцијата вршител на должност на МНТ ќе се изврши денеска, соопштија од МНТ.

Треба да знаете
Moже да ве интересира