Министерството за правда осветлено во сина боја во пресрет на Светскиот ден на детето

Во пресрет на утрешниот Светски ден на детето вечерва Министерството за правда е осветлено во сина боја.

– Во пресрет на 20-ти Ноември – Светскиот ден на детето, 30 години од ратификацијата на Конвенцијата за права на децата и 30 години УНИЦЕФ во земјата. Секое дете, секаде, има право да живее во мирен свет, напиша вечерва министерот за правда Кренар Лога на „Фејсбук“.

Треба да знаете
Moже да ве интересира