12 авторски реинвенции на некои од најкултните корици на албуми на сите времиња

Во ерата на стриминг услуги, откривањето нова музика никогаш не било полесно. Додека алгоритмите сега играат огромна улога во приспособувањето на совршената плејлиста, сепак ништо не може да го замени прелистувањето на албумите со винилните плочи во домашната фонотека, или во продавниците каде што уште можат да се разгледуваат носачите на музика од едно претходно време.

Група дизајнери, експерти за компјутерска графика, направија авторски римејк на некои од најкултните корици на албуми на сите времиња. Еве го резултатот од нивната креативност.

Некои се успешни, а некои не. Но, бездруго се силна трансгенерациска инспирација.

The Beatles Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band

Nirvana Nevermind

Elvis Presley S/T

Joy Division Unknown Pleasures

Supertramp Breakfast in America

Bruce Springsteen Born In The U.S.A.

Pink Floyd Dark Side of the Moon

The Velvet Underground & Nico S/T

Blondie Parallel Lines

David Bowie Aladdin Sane

N.W.A. Straight Outta Compton

Треба да знаете
Moже да ве интересира